Do krainy Citroenów ... i Louis'a de Funes |
Autor |
Wiadomość |
maciejza

|
Wysłany: 2018-08-19, 09:34 Do krainy Citroenów ... i Louis'a de Funes
|
|
|
Starowarmińskie Howgh!
Plan jest prosty .. wyjechać we wtorek 21.08, przywitać się z Kurą, potem bocznymi włoskimi drogami dostać się do Wenecji i docelowo w okolice Nicei.
Na miejscu bazą noclegową będzie mieścina Carros i z niej będziemy też planować szwędaczkę po okolicach.
W planach oczywiście Saint Tropez, przejazd traską GP Monaco oraz trasa napoleońska.
Plany będą rodzić się na bieżąco. Zaopatrzyliśmy się w mapę Michelin - Regional w skali 1:200000 .. widać, że jest gdzie jeździć.
http://www.mapsman.com/store/product.php?id=157
Jadymy na 2 motórki: Kleofas z Maciejzami i Kawa z800 ze Zbynkiem i pasażerką. |
_________________ nie bądź leszczem, nie chowaj się w aucie przed deszczem
"Lubię pałować po mazurskich winklach", zwykł mawiać dumnie, teraz takie epitafium wypiszemy mu na trumnie |
|
|
|
 |
Wojtala
|
Wysłany: 2018-08-19, 10:52
|
|
|
Powodzenia! :-) |
_________________ pozdrawiam
Wojtala
F650GS TWIN
myśliwiec rebeliantów ;-)
"niebezpiecznie zbacza w kierunku nafty i pojazdów parowych...:-)"
"Dziwny człowiek... wszystko mu się podoba, jakby pierwszy raz to widział. Wariat?" |
|
|
|
 |
koVal

|
Wysłany: 2018-08-20, 09:28
|
|
|
Zazdraszczam.
Nie wiem na ile dokładna jest ta czerwona traska na mapce ale wygląda jakbyście chcieli omijać góry. Ten odcinek przez Włochy będzie szczególnie nudny. |
_________________ Powyższy post wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
 |
|
|
|
 |
maciejza

|
Wysłany: 2018-08-20, 12:08
|
|
|
koVal napisał/a: | Zazdraszczam.
Nie wiem na ile dokładna jest ta czerwona traska na mapce ale wygląda jakbyście chcieli omijać góry. Ten odcinek przez Włochy będzie szczególnie nudny. |
dokładna tylko skala jest mała.
Alpy omijamy, zapadła decyzja ze tam trzeba osobny wypad długi zrobić.
Odcinek przez Włochy ma omijać autostrady i główne drogi. |
"Lubię pałować po mazurskich winklach", zwykł mawiać dumnie, teraz takie epitafium wypiszemy mu na trumnie |
|
|
|
 |
maciejza

|
Wysłany: 2018-08-21, 08:00
|
|
|
Wojtala, nie dziekuje :)
dobra ruszamy ... |
|
|
|
 |
Ruda

|
Wysłany: 2018-08-21, 08:48
|
|
|
cudownego wypoczynku i wspaniałych okoliczności przyrody życzę <3 |
|
|
|
 |
Wojtala
|
Wysłany: 2018-08-21, 13:58
|
|
|
Najważniejszy jest pomysł Maciek, a Twój, to prawdziwa petarda!!!! Dlatego tak bardzo zazdroszczę! |
Wojtala
F650GS TWIN
"Dziwny człowiek... wszystko mu się podoba, jakby pierwszy raz to widział. Wariat?" |
|
|
|
 |
maciejza

|
Wysłany: 2018-08-21, 20:13
|
|
|
najtrudniejszy etap przed nami.. wyjechac od Kurów ... |
|
|
|
 |
Wojtala
|
Wysłany: 2018-08-22, 14:36
|
|
|
:-) |
Wojtala
F650GS TWIN
|
|
|
 |
dziki

|
Wysłany: 2018-08-22, 21:59
|
|
|
Powodzenia ogólnie i szczególnie :D |
_________________ emoticons! emoticons!! :mrgreen: :dzik: :albonic: :-P :rzygi: |
|
|
|
 |
maciejza

|
Wysłany: 2018-08-24, 07:17
|
|
|
sroda 22.08
Wyjazd od Kurow odbyl sie planowo. Nie obylo sie bez lez ... tak to jest gdy bąki szczypia w oczy. Dojazdowka 815km przez czechy austrie do noclegowni we Wloszech.
Bardzo simpatico dziura i cenowo przystepna. Pokoj 4 osobowy za 330 zlociszy: http://www.booking.com/Share-0hbRCm
czwartek 23.08
Wyruszylismy skoro swit o 8.30 przed nami znowu 8 stow do nawiniecia.
Miedzylądowanie w Wenecji.
Poza lodami cytrynowymi nic wartego uwagi :P.
w chuj ludzi, temperatura 34, ceny z kosmosu.
Na powaznie to moze styczen - luty bylby dobrym okresem na zwiedzanie.
Jak rasowi cebularze wjechalismy na parking na jednym bilecie ale przy wyjezdzie nas przypilnowalo dwoch typow z obslugi i odrobina wiochy byla... ze niby 4 kola to jak samochod czy inne bzdury. Formalnosci i uwolnienie ukradly nam z godzine czasu.
Lepiej nam poszlo z autostradami, na jednej nie przyjela jednego biletu i otworzyla szlaban a na innej pan z obslugi cos makaronowal i gestykulowal.. daje mu kase on mi oddaje, cos pokazuje ze zbynek ma odjechac potem znowu cos macha a kasy nie wzial... Jak sie po łbie dostaje szlabanem to nie boli.. sprawdzone.
W okolicachediolany polecielismy bocznymi drogami.. ale sie zrobilo dosc pozno wiec znowu autostrady. Z planowych 750 km zrobilo sie dobre 900. Do "bazy" zajechalismy o 0:30.
Nocne polakow rozmowy .... |
|
|
|
 |
maciejza

|
Wysłany: 2018-08-24, 07:21
|
|
|
24.08 piatek.
Dzisiaj plan to brak planu i nieróbstwo.
Moze tylko zajdziemy do kawasaki po nowy naped bo zbynek strzela lepiej niz ja chrapie.
Ale na razie kawka na balkonie.
Nie wiem jak wkleic na fonie lokalizacje wiec se wyguglujta
11 rue de arbousiers, carros
no to Howgh! |
|
|
|
 |
gutek

|
Wysłany: 2018-08-24, 11:12
|
|
|
maciejza napisał/a: | 24.08 piatek.
Dzisiaj plan to brak planu i nieróbstwo.
Moze tylko zajdziemy do kawasaki po nowy naped bo zbynek strzela lepiej niz ja chrapie.
Ale na razie kawka na balkonie.
|
Czy wstawienie moto na balkon coś pomoże? wątpię. |
_________________ po prostu gutek... |
|
|
|
 |
koVal

|
Wysłany: 2018-08-24, 11:38
|
|
|
Nie cebularstwo tylko normalna optymalizacja kosztów. |
_________________ Powyższy post wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
 |
|
|
|
 |
Wojtala
|
Wysłany: 2018-08-24, 14:52
|
|
|
Zaczyna się ciekawie! |
Wojtala
F650GS TWIN
|
|
|
 |
|