MotoFolwark Strona Główna MotoFolwark
Forum Przyjaciół

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
filmowanie akcji i braku akcji
Autor Wiadomość
PiT 



Posty: 5713
Skąd: Sopot
Wysłany: 2014-02-28, 21:46   

Nie mam do dyspozycji tego sprzętu, musisz sobie wygooglać.
W tej powyższej HP możesz ustawić po jakim czasie i czy ekran ma zostać wygaszony, myslę, że kamłan ma coś podobnego.

W tej chwili zakończył się drugi już proces ładowania baterii i rozpocząłem test długości nagrania.
Zobaczymy może bateria wreszcie się obudzi?
No bo pół h nagrania to cały h :roll:
 
 
PiT 



Posty: 5713
Skąd: Sopot
Wysłany: 2014-02-28, 22:49   

No i wuj!
35min zrobiła się ciepła i się wyłączyła, dałem jej odpocząć i jeszcze dofilmowałem 5min, później jeszcze trzy razy po około minucie. Czyli d. zbita, tak się pracować nie da.
Obraz z niej uzyskany jest dość ładny i w 1080p, ale czas za krótki. Bateria jest wymienna więc można mieć ich kilka i wymieniać, ale czy to ma sens?
 
 
gutek 


Posty: 5648
Skąd: Łomża
Wysłany: 2014-03-01, 10:52   

PiT napisał/a:
No i wuj!
35min zrobiła się ciepła i się wyłączyła, dałem jej odpocząć i jeszcze dofilmowałem 5min, później jeszcze trzy razy po około minucie. Czyli d. zbita, tak się pracować nie da.
Obraz z niej uzyskany jest dość ładny i w 1080p, ale czas za krótki. Bateria jest wymienna więc można mieć ich kilka i wymieniać, ale czy to ma sens?

Nie ma najmniejszego.
Kiedyś upierałem się, że kamerka musi mieć ekranik żeby było widać co się nagrywa. Teraz uważam, że wystarczy przeprowadzić kilka prób, żeby znaleźć właściwe ustawienie na moto/rowerze/desce/nartach. Z drugiej strony, kiedy chcemy nagrać coś z ręki to brak wyświetlacza mocno utrudnia sprawę.
_________________
po prostu gutek...
 
 
maciejza 


Posty: 3713
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2014-03-01, 19:25   

gopro komunikuje sie ze srajfonem i masz podglad co filmujesz w tel.
Ale dzwonic sie jeszcze z tej kamery nie da :D
_________________
nie bądź leszczem, nie chowaj się w aucie przed deszczem
"Lubię pałować po mazurskich winklach", zwykł mawiać dumnie, teraz takie epitafium wypiszemy mu na trumnie
 
 
 
gutek 


Posty: 5648
Skąd: Łomża
Wysłany: 2014-03-01, 21:58   

No tak, ale gdybym chciał nagrać dzieci w wodzie to musiałbym jeszcze mieć wodoodpornego smattfona.
_________________
po prostu gutek...
 
 
ewa 


Posty: 1442
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2014-03-01, 22:25   

gutek napisał/a:
No tak, ale gdybym chciał nagrać dzieci w wodzie

To chyba trzeba gdzieś zgłosić :-)
_________________
DYREKTOR DZIAŁU ABUSE
 
 
dziki 


Posty: 5233
Skąd: W-wa
Wysłany: 2014-03-02, 00:32   

:lol:
_________________
emoticons! emoticons!! :mrgreen: :dzik: :albonic: :-P :rzygi:
 
 
gutek 


Posty: 5648
Skąd: Łomża
Wysłany: 2014-03-02, 12:09   

Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
;-)
_________________
po prostu gutek...
 
 
PiT 



Posty: 5713
Skąd: Sopot
Wysłany: 2014-03-02, 19:29   

W trybie VGA i 30fps (to najsłabszy tryb jaki ma) nagrała godzinę i 23min...
 
 
PiT 



Posty: 5713
Skąd: Sopot
Wysłany: 2014-03-03, 12:33   

Ciekawostka, w 720p 30fps nagrała godzinę i 25min.
To całkiem nieźle, czyżby tryb full HD aż tak wyczerpywał?
Jak się naładuje to spróbuję ile nagra w 720p i 60fps?
 
 
PiT 



Posty: 5713
Skąd: Sopot
Wysłany: 2014-03-04, 10:28   

Uwagę moją zwróciło to, iż każda z tych trzech kamer które teraz mam ma tylko jeden mikrofon.
Czyli jak rozumiem nagrywają mono?
Sprawdzę to jeszcze, ale jeśli są monofoniczne to imo poważna wada.
 
 
PiT 



Posty: 5713
Skąd: Sopot
Wysłany: 2014-03-04, 12:10   

Kamera HP, nagranie w rozdziałce 720p z 60fps = 53minuty.

Generalnie te małe kamery trzeba co chwilę ładować. Na wyjeździe może to być kłopotliwe....
Kodak jest pięknym długodystansowcem ale okupuje to swą wielkością, ma też baterię zintegrowaną (jak i MD-80), więc nie wiem jaka jest duża? Podejrzewam jednak, że skoro tak wygląda zużycie prądu w tych urządzeniach, to większość tego Kodaka to właśnie bateria.
 
 
PiT 



Posty: 5713
Skąd: Sopot
Wysłany: 2014-03-06, 14:11   

Nagranie z MD-80 = jedna godzina. Żadnych parametrów nie można zmieniać.
Nagranie z Kodak Zx5 - rozdziałka WVGA (1280x720) = cztery godziny i 10min.
Nagrania robiłem na dobę po naładowaniu baterii do pełna, żeby nie było to tamto.
 
 
gutek 


Posty: 5648
Skąd: Łomża
Wysłany: 2014-03-10, 12:02   

fajne rozwiązanie:

na końcu sceny z motocykla.
_________________
po prostu gutek...
 
 
PiT 



Posty: 5713
Skąd: Sopot
Wysłany: 2014-03-10, 12:28   

Tak sprytnie ustawione, ze nie widać tego ramienia ani drugiej kamery.
Idiotycznie musi wyglądać człowiek z takim czymś na głowie. Niczym Karlsson z dachu! :mrgreen:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.12 sekundy. Zapytań do SQL: 14